Teško da ijedan tim u Engleskoj može zaustaviti Manchester City na putu ka tituli. Ono što oni pokazuju na terenu vjerovatno da u ovoj zemlji nikad ranije nije viđeno. Pomeli su i jednog od velikih rivaka (Foto: EPA)

Uvjerljiva pobjeda Cityja

Pepova mašina melje redom: Pregažen je i Tottenham

Midhat Šljivak

Manchester City bez dileme je najbolji tim u Engleskoj. Večeras su to na Etihadu ponovo dokazali i u 18. kolu Premiershipa su razbili Tottenham sa uvjerljivih 4:1.

Dominirali su Građani u ovom duelu i na kraju su Spursi dobro prošli sa samo tri gola u mreži, jer su mogli biti potpuno razbijeni.

Poveo je City već u 14. minuti. Vodeći gol je postigao Ilkay Gundogan za prednost od 1:0.

Mogao je tim Pepa Guardiole još nekoliko puta da zatrese mrežu protivnika u prvom poluvremenu, ali su se gosti nekako odbranili i na odmor se otišlo sa minimalnih 1:0.

Tottenham je nešto ofanzivnije ušao u nastavak. Imali su period utakmice u kojem su bili bolji rival i imali su nekoliko opasnih pokašaja, ali bez realizacije.

Zato je City svoje šanse koristio. Prvo je u 70. minuti Kevin De Bruyne pogodio za 2:0, pet minuta kasnije Gabriel Jesus je promašio penal, ali je sve naplatio Raheem Sterling u 80. minuti kada je pogodio za velikih 3:0.

Sterling je prije ovog gola imao nekoliko nevjerovatnih šansi koje nije iskoristio, ali je u 90. minuti uspio da drugi put pogodi za 4:0.

Konačnih 4:1 postavio je Eriksen u nadoknadi meča.

Mašina Pepa Guardiole tako je nastavila da melje redom i uvjerljivo su prvi na tabeli Premiershipa.

Premiership, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Tottenham 4:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.