Crveni đavoli se kockali u predgrađu Birminghama. Imali su šansu da na vrijeme riješe sve dileme oko pobjednika, ali su se na kraju uspjeli odbraniti kod neugodnog rivala. (Foto: EPA)

Teška pobjeda Uniteda

Mourinhovi Crveni đavoli se provukli kod West Bromwich Albiona

Midhat Šljivak

Manchester United savladao je na gostovanju WBA rezultatom 1:2 u susretu 18. kola Premier lige. Iako tim Josea Mourinha nije previše blistao, pitanje pobjednika su uspjeli da riješe u prvom poluvremenu nakon jedina dva udarca na gol.

Poveli su u 27. minuti meča. Rashford je uposlio Romelua Lukakua koji je pogodio za prednost od 0:1.

Osam minuta kasnije Crveni đavoli su povećali prednost. Šutirao je Lingaard, smijer lopti mijenja Hegazy i Foster je nemoćan za prednost Crvenih đavola od 0:2.

Pokušavao je WBA u nastavku da se vrati u igru i to su na kraju i uspjeli. U 77. minuti je Gareth Barry pogodio za 1:2, a domaći su kontrolisali igru i nakon ovog pogotka.

Stvorio je WBA još nekoliko opasnih situacija pred golom Davida de Gee, ali do izjednačenja nisu mogli i pobjeda je otišla u Manchester.

Premiership, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

WBA - Man.Utd 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.