Plemići idu po pojačanja

Stiže još jedan igrač u Zrinjski: "Zvali su me, vidjet ćemo..."

Zrinjski je na pragu dovođenja drugog pojačanja za proljetni dio sezone. Nakon Advana Kadušića, u redove aktuelnog bh. prvaka bi mogao stići i makedonski internacionalac Tome Kitanovski.

Radi se o 25-godišnjem fudbaleru koji je posljednji angažman imao u Istri, s kojom je raskinuo ugovor zbog finansijskog kolapsa koji je doživio klub iz Pule, a potraga za novom sredinom očito neće biti duga.

Za usluge Kitanovskog su zainteresovani čelnici Zrinjskog, koji su već stupili u kontakt s njim, pa je vrlo moguće da u dogledno vrijeme ovaj Makedonac potpiše ugovor sa višestrukim prvakom naše zemlje.

"Postoje pregovori sa Zrinjskim. Klub je preko agenta došao do mene i ponudili su mi ugovor. Vidjet ćemo šta će biti od cijele priče", kazao nam je Kitanovski.

Kitanovski se najbolje snalazi na poziciji desnog beka, a jednako dobro pokriva i desno krilo. Fudbalski put je počeo u Pelisteru, iz kojeg je 2014. otišao u rumunsku Craiovu, a kasnije je još oblačio dresove Voždovca, Mladosti iz Lučana i Istre.

Upisao i jedan nastup za A reprezentaciju Makedonije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.