Napušta redove Sarajeva?

Ivetić ne krije gdje bi želio nastaviti karijeru

Iskusni defanzivac FK Sarajevo Perica Ivetić, po svemu sudeći, promijenit će sredinu u januaru.

Fudbaler koji je nedavno proslavio 31. rođendan ima ugovor sa Sarajevom do ljeta 2018. godine, međutim nije isključeno da na zimu napusti klub, jer se za njegove usluge interesuju Sloboda i Borac.

Ivetić je u razgovoru za Glas Srpske priznao da ne bi imao ništa protiv da od januara ponovo zaigra u Banjaluci, gdje je ujedno i započeo profesionalnu karijeru, i uvjeren je da mu čelnici sadašnjeg kluba neće praviti probleme ako se odluči na to.

"Banjaluka je moj grad i kada bi u Borcu sve stvari legle na svoje mjesto, onda bi povratak bio prilično realna opcija. Međutim, ne treba zaboraviti ni da sam na Tušnju proveo možda najljepše trenutke u karijeri", kazao je Ivetić, pa dodao:

"Prešao sam tridesetu i gotovo sam siguran da mi čelnici kluba neće praviti probleme, odnosno da mogu otići bez obeštećenja. Istina je da je bilo kontakta iz oba kluba, a kada se sve sabere i oduzme, naravno da me više srce vuče Borcu, odakle sam praktično i krenuo", istakao je Ivetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone Ivetić je za Sarajevo odigrao 14 ligaških utakmica, od čega je sedam puta bio starter, a na svom kontu ima i jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.