U FK Sarajevo pala prva žrtva?

Krilni napadač odlazi s Koševa

U FK Sarajevo pala prva žrtva?

Ono što se špekulisalo proteklih sedmica, uskoro će dobiti svoju potvrdu - Frank Liivak će napustiti FK Sarajevo.

Estonski reprezentativac je na Koševo stigao u februaru, kada je nakon probnog rada zadovoljio ukuse tadašnjeg trenera Mehmeda Janjoša, međutim za vrijeme koje je do sada proveo u klubu Liivak nije opravdao ugovor.

Trener Sarajeva Husref Musemić svjestan je da za proljetni dio šampionata mora napraviti određene promjene unutar ekipe, a jedan od onih koji su izgubili njegovo povjerenje i za koje smatra da mu nisu potrebni je upravo i Liivak. Između dvije strane će uskoro, po svemu sudeći, doći do raskida saradnje. 

Ovaj krilni napadač je prije Sarajeva igrao za omladinske timove Olumpije iz Tartua, holandskog Almerea i italijanskog Napolija, a u seniorskoj karijeri pola godine nosio je dres španskog Alcobendasa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Liivak nije jedini koji će napustiti Sarajevo u zimskom prijelaznom roku. Sanjin Lelić, Nemanja Anđušić i Semir Smajlagić, koji u ovoj sezoni nisu dobili previše prostora za igru, bit će najvjerovatnije poslani na posudbu, ali još nije poznato koja će biti njihova naredna destinacija.

Inače, jesenji dio sezone Sarajevo je završilo na trećoj poziciji sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Željezničar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Nadam se da nije i zadnji koji ide u ovom prelaznom roku. Takodjer se treba riješiti i Anđušića, Lelića, Novakovića, Adilovića, Kuzmanovića i Ivetića. Kadušić izgleda ide iz Sarajeva, iako mislim da je on bolji bek od D. Hodžića i da tu činimo grešku, jedino dobro je da se dovede Kitanovski na tu poziciju ili da se da šansa našem akademcu Resiću. Možda bi se kako mogao napraviti dil sa Slobodom da Ivetić pređe u Slobodu i da se nama da jedan od golmana Erić ili Muminović , oba su sasvim dobri golmani.... Naravno mora se riješiti i Husejnović koji ne igra , a siguran sam da bi bio pojačanje Slobodi ili nekom drugom timu....Obavezno se mora dovesti Ordagić koji u januaru postaje slobodan igrač i koji bi bio odličan u kombinaciji sa Krsteom, Ahmetom i Hebibom. Obrana sa Markom, Mujakićem i Adukorom je odlična , a tu je i mladi Sadiku koji bi morao stalno biti uz prvi tim. Vezni red Stanojević, Sarić(Rahmanović) i Ordagić, uz zamjene Radovac i Herić, je sigurno najjači u BHPL. Napad Krste-Ahmet i Hebib, uz zamjene N. Hadžić i Smajlagić, je dovoljna garancija za borbu za titulu.. Prvo pojačanje koje treba dovesti pored Ordagića je GOLMAN i to da je bolji od Pavlovića, koji je po meni najslabija karika u ekipi, desni bek ( Kitanovski) i eventualno još jedan napadač da mijenja Ahmeta u ovih 14 kola do kraja prvenstva..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi