Da su uspostavljeni kontakti potvrdio nam je i sam Gotal (Foto: Piast Gliwice)

Gotalu je suđena Premijer liga BiH? Želi ga još jedan klub

Nakon što je u ljetnom prijelaznom roku 'stopirao' već dogovoreni transfer u Željezničar, Sandro Gotal bi, ipak, pola godine kasnije mogao zaigrati u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Gotal je proteklu polusezonu proveo u Istri 1961, ali je zbog finansijskog kolapsa koji je doživio hrvatski klub dobio slobodne papire i trenutno je u potrazi za novim angažmanom.

Za Gotalove usluge je interes pokazao aktuelni bh. prvak Zrinjski, čiji čelnici su već uspostavili kontakte s njim, pa bi se tako transfer mogao vrlo lako dogoditi u januarskom prijelaznom roku.

Da je kontaktiran od strane Zrinjskog potvrdio je i sam Gotal za SportSport.ba, međutim, kako je rekao, transfer je još daleko od realizacije.

Ovaj 26-godišnji napadač je karijeru započeo u Austriji. Nakon dokazivanja u tamošnjoj prvoj i drugoj ligi na ljeto 2014. godine je došao u splitski Hajduk, a poslije uspješne sezone na Poljudu uglavnom je neuspješno tragao za srećom u Švicarskoj, Poljskoj, Turskoj, Izraelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li Zrinjski biti klub u kojem će pokušati oživjeti svoju karijeru, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.