Foto: FK Sarajevo

Fuad Muzurović najavio 25. memorijalni turnir Asim Ferhatović - Hase

"Hase je velikan kojeg nikada ne smijemo zaboraviti, hvala mu za sve"

Predstojećeg vikenda će se odigrati 25. po redu memorijalni turnir Asim Ferhatović - Hase. Turnir će biti odigran u KSC Skenderija, a učestvovaće ekipe FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Olimpik, FK Slavija, NK Čelik, FK Bosna Visoko, NK Radomlje i FK Vratnik.

Osim takmičarskog dijela turnira, odigrat će se i revijalne utakmice kadeta, pionira i veterana.

Turinir će se, dakle, igrati 23. i 24. decembra, a detaljne satnice i raspored svih utakmica će biti poznati u petak poslije 14:00 sati.

Ovu sportsku manifestaciju je najavio i Fuad Muzurović, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo koji je iskoristio priliku da se prisjeti svog bivšeg saigrača, legendarnog Asima Ferhatovića - Haseta.

"Ja sam tada počinjao karijeru, neću reći da je Hase tada bio pri kraju, mogao je on još igrati, da nije došlo do 'kobne' utakmice, u kojoj sam i ja učestvovao. Utakmice u kojoj se osvajala prva šampionska titule FK Sarajevo", prisjetio se Muzurović utakmice na Kantridi, kada je jedan od fudbalera Rijeke startovao na Haseta. Ferhatović je tom prilikom zadobio tešku povredu i ispostavit će se da je sudar sa Rijekom bio njegova posljednja utakmica u karijeri.

"Do te utakmice sa Rijekom Hase je i dalje bio jedan od najboljih igrača...Već tada se vršila priprema njegovog nasljednika, a inače je Hase bio izuzetno korektan prema mladim i svima nam je pomogao. To je bio Vahidin Musemić, koji će izrasti u jednog velikana i velikog centarfora, ali siguran sam da je i Hase dao veliki doprinos da on postane ono što je postao", poručio je Muzurović, pa dodao:

"Mogu samo da kažem da ga pamtim po lijepom stvarima, hvala mu za sve, hvala mu što je i meni pomogao. Kasnije kada sam radio kao trener svojim savjetima je puno učinio da ja napredujem u toj branši...Sigurno će ostati upamćen kao jedan dobrotvor, kao izuzetan čovjek koji je svima želio pomoći...Hase je jedan velikan kojeg ne smijemo nikada zaboraviti."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.