Osmina finala Kupa Njemačke

Werder bolji od Freiburga, Apotekari preko Gladbacha do četvrtfinala

Werder Bremen je na svom terenu savladao ekipu Feiburga rezultatom 3:2 i došao do četvrtfinala Kupa Njemačke.

Poveli su domaći već u trećoj minuti kada je Belfodl preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora savladao golmana Freiburga.

U 20. minuti Werder stiže do 2:0. Ovaj put je strijelac bio Kainz koji se sjajno oslobodio svog čuvara i potom pogodio mrežu gostiju.

Freiburg je uspio smanjiti u 28. minuti sa bijele tačke. Siguran izvođač najstrožije kazne za rezultat prvog poluvremena (2:1) je bio Petersen.

Gosti su u nastavku pokušavali doći do poravnanja, ipak Werder u 69. minuti postiže treći gol. Bergfrede je iskoristio grešku gostiju i pogodio za prednost svoje ekipe od 3:1.

Freiburg je do kraja uspio samo umanjiti poraz i to nakon što je u 87. minuti Ravet postigao lijep gol.

U drugoj utakmici koja je odigrana u istom terminu Bayer Leverkusen je uspio doći do četvrtfinala Kupa Njemačke minimalnom (0:1) pobjedom na gostovanju kod Borussije Monchengladbach.

Iako su domaći imali veći broj prilika na ovom meču, Apotekari su bili spretniji i sretniji, a za veliki trijumf im je bio dovoljan gol Baileyja iz 70. minute, kojem je prethodila velika greška fudbalera Borussije na sredini terena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.