Koln kapitulirao nakon sat vremena igre na Allianz Areni

Bundesliga, 16. kolo

Koln kapitulirao nakon sat vremena igre na Allianz Areni

Bayern Munich je bio izraziti favorit u utakmici 16. kola Bundeslige protiv posljednjeplasiranog Kolna. Iako su mnogi očekivali veliki broj golova u mreži Jarčeva, Bavarci su na kraju došli tek do minimalne pobjede od 1:0.

Bavarci su istina od samog starta susreta apsolutno diktirali tempo susreta. Ipak, propustili su i veliki broj prilika.Pokušavali su Lewandowski, Sule, Muller i Ribery, ali je mreža Kolna mirovala sve do 60. minute. Boateng je poslao fantastičnu loptu u kazneni prostor gostiju, Muller je odložio glavom za Lewandowskog, a Poljak je rutinski pogodio za 1:0.
Ispostavit će se da je gol iz 60. minute bio dovoljan za pobjedu Bayerna na svojoj Allianz Areni.

Minimalnu pobjedu (1:0) je slavio i Bayer Leverkusen protiv Werdera iz Bremena, a jedini gol na utakmici je viđen u 11. minuti, kada je rutinski pogodio Alario.

Hertha je na svom terenu došla do pobjede nad Hannoverom rezultatom 3:1.
Berlinska ekipa je već nakon prvog poluvremena imala vodstvo od 2:0 i to nakon dva gola Salomona Kaloua (u 18. i 45. minuti).
Hannover uspijeva smanjiti zaostatak u 65. minuti nakon što se Bebou našao na pravom mjestu i pospremio u gol jednu odbijenu loptu.
Domaći, ipak, potvrđuju pobjedu u 83. minuti preko Torunargija koji je odlično regaovao nakon ubacivanja iz ugla.

Izuzetno zanimljiv meč su odigrali Schalke i Augsburg, a na kraju su Švabe slavile rezultatom 3:2.
Poveo je Schalke preko Di Santa u 44. minuti, da bi nakon dvije minute igre u nastavku Burgstaller pogodio za 2:0. Iako se činilo da će Schalke lagano doći do pobjede, Augsburg uspijeva izjednačiti.
Prvo je Caiuby smanjio na 2:1 u 64., da bi u 79. minuti Gregoritsch pogodio sa biječe tačke za 2:2.
Ipak, Schalke u finišu stiže do pobjede. Igrala se 83. minuta kada je sudija pokazao na bijelu tačku, a Caligiuri pogodio za konačnih 3:2.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Hoffenheim je sa 1:0 savladao Sttutgart, a jedini gol na utakmici je postigao Uth u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern - Koln 1:0
Bayer Leverkusen - Werder 1:0
Hoffenheim - Sttutgart 1:0
Hertha - Hannover 3:1
Schalke - Augsburg 3:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi