Ludi meč na HDI Areni: Osam golova i podjela bodova Hannovera i Leverkusena

Bundesliga, 17. kolo

Ludi meč na HDI Areni: Osam golova i podjela bodova Hannovera i Leverkusena

Fudbaleri Hannovera i Bayer Leverkusena danas su odigrali lud meč na HDI Areni koji je na kraju završen rezultatom 4:4.

Sve je počelo u 11. minuti kada je Brandt pogodio za vodstvo gostiju. Ipak, samo minut kasnije domaći su poravnali, a strijelac je bio Bebou. Potpuni preokret Hannovera viđen je u 20. minuti i to nakon gola Fullkruga.

Da se prava drama nastavi pobrinuo se Mehmedi u 25. minuti pogotkom za novo izjednačenje. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu meča jer je Klaus u posljednjoj minuti pogodio za 3:2.

U drugom dijelu meča su viđena još tri gola. Prvo je Leverkusen izjednačio preko Baileyja u 47. minuti, a isti igrač je 20 minuta kasnije pogodio za potpuni preokret. Ipak, da barem jedan bod ostane u Hannoveru pobrinuo se Korb sedam minuta prije kraja meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hannover je nakon ovog boda ostao na 10. poziciji sa 23 osvojena boda, dok Bayer Leverkusen sada ima 28 bodova i nalazi se na 4. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi