Euroliga odredila kaznu

Nedolično ponašanje koštalo mladog Dončića

Mladi košarkaš Real Madrida Luka Dončić kažnjen za divljanje na meču protiv Valencije.

Slovenac je na meču Eurolige isključen srednom druge četvrtine, a sudijsku odluku nije prihvatio na najbolji način, pa je prvi put u karijeri pokazao i drugu stranu svoje sportske ličnosti.

Prilikom napuštanja parketa Dončić je stigao da izgovori svašta sudijama, ali i da divlja u tunelu i udara nogoma u ogradu, što nije prošlo nekažnjeno. Vodstvo Eurolige je odlučilo kazniti mladog Dončića sa 4.500 eura, a uzimajući u obzir koliko zarađuje, to ga sigurno neće finansijski mnogo potresti.

Iako slovi za jednog od najboljih mladih košarkaša u Evropu, Dončić će na nekim stvarima očito morati da poradi u narednom periodu. Mnogo je ljepše kada pokazuje šta zna na parketu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.