Prvi favorit za novog menadžera Swanseaja

Frank De Boer se ekspresno vraća u Premier ligu?

Holandski stručnjak Frank De Boer mogao bi se vrlo brzo vratiti u Premier ligi, koju je napustio sredinom septembra.

De Boer je tada dobio otkaz u Crystal Palaceu zbog katastrofalnih rzeultata na početku sezone, a sada je na putu da se vrati u engleski fudbaler jer su ga mediji i britanske kladionice promovisale u najvećeg favorita za klupu Swanseaja.

Swansea je sinoć uručio otkaz menadžeru Paulu Clementu, a upravo je Frank De Boer čovjek kojeg već mnogi vide na Liberty stadionu.

Swansea se nalazi na začelju tabele sa svega 12 bodova i na posljednjih deset utakmica je upisao samo jednu pobjedu. Jasno je da će se klub iz Velsa boriti za opstanak u društvu najboljih, pa će novog menadžera ovog tima čekati pakleno težak posao bez obzira da li to bio De Boer ili neko drugi.

Frank De Boer (47) je tokom trenerske karijere vodio Holandiju, Ajax, Inter i Crystal Palace, ali su mu posljednja dva angažmana bila i više nego neuspješna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.