Potvrđeno: Paul Clement dobio "nogu"
EPA

Swansea uručio otkaz svome treneru

Potvrđeno: Paul Clement dobio "nogu"

E. Ganibegović

Nakon serije loših rezultata Swansea je odlučio otpustiti Paula Clementa.

Swansea se nalazi u katastrofalnoj formi, što govori podatak da su u posljednjih deset susreta upisali samo jednu pobjedu, te se nalaze na posljednjem mjestu u engleskoj Premier ligi.

Saradnja između dvije strane prekinuta je samo poslije godinu dana, kada je ovaj stručnjak stigao iz Bayerna gdje je bio pomoćnik prvog trenera.

Clement je prošle sezone odradio dobar posao, kada je ekipu spasio od ispadanja, međutim ove godine nije napravio mnogo, pa i ne čudi da je uprava kluba donijela ovakvu odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Posljednja stvar koju smo željeli napraviti je otpustiti trenera na pola sezone. Ipak, osjetili smo da je potrebna promjena", izjavio je predsjednik kluba Huw Jenkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi