Trener Reala pred El Clasico

Zidane: Nije bitno koji smo na tabeli

Edmir Škorić

U subotu od 13 sati igra se El Clasico na Santiago Bernabeu i Real Madrid će pokušati da pobjedom nad Barcelonom ponovo bude konkurentan u La Ligi.

Real Madrid je ostvario pobjedu nad Barcom u posljednjem domaćem El Clasicu s 2:0, no nekoliko utakmica prije toga Katalonci su pokorili Madrid. Šta nas sutra čeka?

"Nismo nervozni. Moramo da razmišljamo o tome kako da odigramo dobar meč, a ne o tome da li imamo 11, osam ili 25 bodova manje. Morat ćemo da odigramo dobar meč protiv veoma dobrog rivala", rekao je trener Reala Zinedine Zidane.

Real je trenutno četvrti i ima 11 bodova manje od Barcelone, pa je Kataloncima manji pritisak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je bez sumnje najteži meč sezone, jer su utakmice Reala i Barselone lijepe, ali uvijek i teške. Nas to inspiriše. Igrači žive za utakmice poput ove", tvrdi Francuz.

Zidane je dodao da je Cristiano Ronaldo u potpunosti spreman za ovaj susret, a upravo od Portugalca se očekuje da napravi najviše za ekipu Kraljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.