Napušta Zrinjski?

Matija Katanec na meti Olimpije · Saznajemo

Endin Čaušević

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, će prema svemu sudeći biti veoma aktivan u zimskom prelaznom roku, a špekuliše se da bi mostarski klub u januaru mogao napustiti još jedan fudbaler.

Naime, poznato je da će Kenan Pirić karijeru nastaviti u Mariboru, ali će put Slovenije tek na kraju sezone. Međutim, prema svemu sudeći Pirić neće biti jedini koji će fudbalski hljeb zarađivati u Sloveniji jer bi put ove zemlje mogao i Matija Katanec, ali u redove rivala Olimpije.

Olimpija je ranije dovela jedno pojačanje iz Zrinjskog kada je ljetos ovaj klub pojačao Tomislav Tomić. On je kao slobodan igrač pojačao slovenski tim, dok bi u slučaju Kataneca Plemići trebali nešto zaraditi ukoliko se uspiju dogovoriti sa čelnicima Olimpije.

Hrvatski defanzivac je u Zrinjski stigao po drugi put 2016. godine i od tada je odigrao 46 utakmica za Plemiće, a aktuelni ugovor mu važi do kraja ove sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.