Isco je bio ponajbolji igrač Reala u ovoj sezoni, ali u najbitnijoj utakmici sezone nije dobio šansu, a kasnije nije htio ni da uđe s klupe?

Nije želio u igru?

Skandal u Realu, Isco u centru pažnje

Edmir Škorić

Real Madrid je u 17. kolu španske La Lige s 3:0 deklasiran od Barcelone na svom Santiago Bernabeu.

Bio je to susret u kojem je Real igrao dobro 45 minuta, a onda naprosto nestao s terena. Barcelona je preko Suareza, Messija i Vidala stigla do visoke pobjede i ima 14 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala.

Kako to obično biva nakon ovakvih poraza, španski mediji iznose prljavi veš na površinu i traže sve negativnosti da dodatno dotuku Real Madrid, mada trener Zinedine Zidane pokušava da smiri tenzije i da brzo njegovi igrači zaborave gorak poraz.

U prvom planu je sada Isco. On je bio jedan od ključnih Reala, a Zidane je umjesto njega šansu dao Mateu Kovačiću. Hrvatu je to bio prvi ligaški nastup i odmah je upropastio, pošto je kriv za prvi gol, poslije kojeg se sve raspalo.

Nacho je u 66. minuti ušao umjesto Benzeme kada je Carvajal isključen, a u opticaju da uđe u igru potom je bio i Isco. Međutim, Isco je bio bijesan i napustio je zagrijavanje, te otišao na klupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odbio je, dakle, da se zagrije i da igra, a onda su Bale i Asensio dobili šansu u 72. minuti, ali tu se ništa nije popravilo u igri Reala. Isco je bio razočaran, bijesan, a sigurno da Zidane neće baš biti oduševljen ponašanjem veznjakal, pa bi ova priča mogla da bude nastavljena.

Šta god na kraju bude, Real je praktično u nemogućoj misiji kada je u pitanju borba za naslov prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.