Četvrti pojas za bh. borca

Soldić brutalno prebio KSW prvaka za novi naslov

Midhat Šljivak

Bh. borac Roberto Soldić (22) postao je novi KSW šampion u velter kategoriji.

On je sinoć u Poljskoj brutalno isprebijao veliku MMA zvijezdu ove zemlje Borisa Mankowskog i dosadašnjeg prvaka KSW promocije, te je osvojio novi pojas.

Soldić je odradio impresivnu borbu. Dominirao je tokom komplletnog meča, a nakon treće runder Mankowski nije mogao nastaviti meč. Poljak je potpuno isprebijan, nije mogao sjesti ni na stolicu i označen je prekid meča.

Bh. borac je tako još jednom pokazao da se radi o jednom od najboljih evropskih boraca i sigurno je da je pred njim sada izazov zvani UFC.

Interesantno, Soldić je borbu u Poljskoj prihvatio prije 10 dana, a ovaj pojas mu je četvrti kojeg drži. On je već šampion u promocijama FFC, Superior i SBC.

Soldić je sada na omjeru od 13-2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.