Vitez iz Viteza u borbi za FFC naslov

Soldić protiv Truščeka

Vitez iz Viteza u borbi za FFC naslov

M. Šljivak

MMA borac Roberto Soldić, poznat i kao Vitez iz Viteza, u subotu 17. decembra u Zagrebu imat će meč karijere u kojem će se boriti za FFC pojas.

Jedan od najperspektivnijih bh. boraca u MMA borit će se u zagrebačkoj Areni, pod okriljem FFC organizacije, protiv domaćeg i puno iskusnijeg borca Ivice Truščeka za FFC pojas do 77 kg.

"Ovo će za Soldića biti veliki zalogaj, ali vjerujemo u Roberta. On je spreman i u Zagreb dolazi po FFC pojas", poručili su iz tima našeg borca. 

Ivan Dijaković, vlasnik i menadžer University of Fighting kluba iz Dusseldorf, u čijem timu mladi Vitežan trenira, ističe kako Roberto uvijek ide u goste, te da očekuje kako će puno ljudi iz Bosne i Hercegovine doći da podrži našeg borca.

Damir Beljo, naš najbolji bokser, je također najavio da iz Mostara dolazi velika skupina prijatelja, koji će podržati Soldića i ističe da vjeruje u njega i nada se velikoj pobjedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi