Odlučio se na neobičan izbor u karijeri

Bivši igrač Uniteda postao svećenik: Fudbal, žene i provod nisu zadovoljstvo

Midhat Šljivak

Profesionalni fudbaleri na kraju karijere često se odlučuju na izbor novih zanimanja, a neka od njih su veoma interesantna.

Philip Mulryne, nekadašnji igrač Manchester Uniteda i Norwicha, te reprezentativac Sjeverne Irske, odabrao je karijeru sveštenika.

Istakao je kako nikada nije volio to što je fudbaler. Nisu ga privlačili novac, skupi autmobili i žene.

"Nisam volio to što sam fudbaler. Novac, izlasci i mnoštvo lijepih žena mi nisu predstavljali zadovoljstvo. Volio sam samo igru i trening, ali nisam bio ispunjen ostalim stvarima. Kupovao sam tri-četiri automobila godišnje, odjeću, kuće i uvijek sam želio više. To mi na kraju nije donijelo zadovoljstvo", rekao je Mulryne.

"Kao sveštenik tragam za Bogom. Isto je kao u fudbalu. Tamo se samo traga za trofejima", dodao je ovaj nekadašnji fudbaler.

Mulryne je u 39. godini postao sveštenik. Dio je monaškog reda Dominikanaca i potpuno se posvetio novom zanimanju.

Za Crvene đavole je ovaj bivši fudbaler odigrao samo jedan meč, ali je u dresu Norwicha upisao 161 nastup i godišnje je zarađivao oko 600.000 funti.

Igrao je i za reprezentaciju Sjeverne Irske za koju je nastupio 27 puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.