Za samo pet miliona funti

Golmana Uniteda ostale ekipe mogu dobiti jako povoljno

Midhat Šljivak

Manchester United je odlučio da u zimskom prelaznom roku rasproda fudbalere na koje menadžer Jose Mourinho ne računa.

Jedan od onih koji je na transfer listi je i 24-godišnji golman Sam Johnstone, koji je trenutno na posudbi u ekipi Aston Ville.

Tamo brani jako dobro. Uspio je devet puta za sačuva mrežu u 22 utakmice, ali takve partije mu neće pomoći da se domogne mjesta u redovima Crvenih đavola.

Mourinho je već odlučio da je Johnstone jedan od fudbalera koji će biti na transfer listu, a tim koji ga želi moraće platiti pet miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko timova iz Premier lige zainteresovano je za ovog golmana. Povezuje se sa West Hamom, West Bromwich Albionom i Crystal Palaceom i velika je mogućnost da će on pojačati neku od ovih ekipa.

Johnstonu ugovor sa Unitedom ističe u ljeto 2019. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.