Može mu se

Nevjerovatan je: Messi prehodao El Clasico i odlučio meč

Endin Čaušević, foto: EPA

Barcelona je u subotu lakše od očekivanog savladala Real Madrid na Santiago Bernabeu sa 3:0, a ponovo je jedan od najzaslužniji za pobjedu katalonskog kluba bio Lionel Messi.

Malo ko je očekivao da će Barcelona tako rutinski da dođe do pobjede protiv ljutog rivala i pobjedne Kraljevima na tabeli na 14 bodova prednosti. Ponovo je jedan od igrača odluke bio Lionel Messi koji je postigao gol i upisao asistenciju.

Također, Messi je kreirao više prilika za svoj tim nego svi igrači Real Madrida, a bukvalno je prehodao ovaj El Clasico. Naime, Messi je hodao 83,10% utakmice, 10,80% je lagano trčao, 4,95% je trčao nešto brže, dok je samo 1,15% utakmice bio u sprintu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.