Van Gaal zna ko iz Uniteda ide u Barcelonu?

Van Gaal zna ko iz Uniteda ide u Barcelonu?

Edmir Škorić

Bivši menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal smatra da će jedan od igrača ovog tima završiti u Barceloni.

Holandski bek Daley Blind dobija jako malo prostora za igru kod Josea Mourinha, pa je upisao tek četiri nastupa u engleskoj Premier ligi.

Prema Van Gaalu, Blind mora da ide iz Uniteda i vjeruje da bi mu Barcelona bila najbolja opcija.

"On bi u Barceloni stalno igrao, čak bi bio starter. Uklopio bi se u tim Barcelone i njenu filozofiju, a osim toga spreman je igrati na nekoliko pozicija", kazao je Van Gaal, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Njegov nivo igre je taman za Barcelonu, lakše bi mu bilo u La Ligi nego Premier ligi. Najbolje bi bilo da što prije pokuša zavšriti kao igrač Barcelone".

Blind je upisao 52 nastupa za holandsku reprezentaciju, a u United je stigao iz Ajaxa 2014. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi