Stiže konkurencija Benzemi: Neočekivan transfer Real Madrida

Žele mladog napadača Valencije

Stiže konkurencija Benzemi: Neočekivan transfer Real Madrida

E. Čaušević, foto: EPA

Poraz Real Madrida od Barcelone još jedan je dokaz da se nešto mora mijenjati u kraljevskom klubu koji ove sezone jednostavno ne igra onako kako smo navikli da ih gledamo.

Kraljevi su u prethodne dvije godine osvojili sve što su mogli, pa je bilo za očekivati da dođe pad u formi. Ipak, Real Madrid ne igra ni približno kao prethodne dvije sezone, a novi šamar dobili su u subotu kada ih je Barcelona ponizila na Santiago Bernabeu i slavila sa 3:0.

Jasno je da se u redovima Real Madrida mora nešto mijenjati i gotovo je sigurno da će Florentino Perez biti veoma aktivan u januarskom prelaznom roku. Mnogi su saglasni da u Realu najviše "škripi" na poziciji napadača jer Karim Benzema igra zaista neprepoznatljivo.

Teško da će Real moći dovesti neko zvučno pojačanje u pola sezone na poziciji napadača, ali sigurno je da će Perez pokušati pojačati konkurenciju. Prema pisanju španskih medija Kraljevi imaju na meti nekoliko napadača, a najbliži Bernabeu je napadač Valencije, Rafael Mir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj potez je iznenadio navijače Reala, ali oni su poručili da ne vjeruju da u ovom trenutku neko može biti gori od Benzeme. Real je već kontaktirao Šišmiše i za ovog 20-godišnjeg napadača nude devet miliona eura.

Mir je u omladinskim kategorijama igrao i za Barcelonu, no na kraju se skrasio u Valenciji. Za prvi tim debitovao je prije dvije godine, ali nije uspio još uvijek da pokaže ono što se od njega očekuje, te većinom igra za B tim Valencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije