Sjajna partija LA Clippersa

Clippersi potopili Kingse, Nuggetsi sigurni protiv Jazza

Košarkaši Los Angeles Clippersa pružili su večeras sjajnu partiju na domaćem parketu protiv Sacramento Kingsa i na kraju su slavili pobjedu sa 122:95. 

Prva četvrtina ovog susreta dala je naslutiti da ćemo vidjeti utakmicu sa velikim brojem poena, a nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 30:30. To je bilo sve kada je u pitanju neizvjesnost, jer su Clipersi već u drugoj dionici uspjeli da naprave veliku razliku koja je u jednom trenutku iznosila i čitavih 20 poena i već se tada dalo naslutiti da je meč odlučen u rezultatskom smislu.

Početkom drugg poluvremena domaći bez većih problema uspijevaju da održavaju prednost i treću dionicu okonačvaju sa plus 22 (95:73). U posljednjem periodu priliku su dobili igrači koji nemaju veću minutažu, a i u tim okolnostima se bolje snašla domaća ekipa koja je slavila sa 27:22 i dodatno povećala prednost.

Clipperse je do trijumfa vodio Montrezl Harrell sa 22 poena, dok je poen manje ubacio Lou Williams. S druge strane, kod poražene ekipe bolji od ostalih bio je Willie Cauley-Stein sa 17 poena i sedam skokova.

U utakmici koja je igrana od 3.00 sati Denver Nuggetsi su pobijedili na domaćem parketu Utah Jazz sa 107:83. Domaće je do pobjede vodio Murray sa 22 poena, dok je Lyles ubacio 16. Srbijanski košarkaš Nikola Jokić imao je učinak od 13 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Jazza Favors je imao 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.