Portland dobio Lakerse, Nurkić imao lošu noć

Bh. centar ubacio četiri poena

Portland dobio Lakerse, Nurkić imao lošu noć

E. Ganibegović

Košarkaši Portland Trail Blazersa su na gostovanju kod LA Lakersa upisali tešku pobjedu rezultatom 95:92

Domaći sastav je sjajno otvorio utakmicu, pa su poslije prvih 12 minuta meča imali sedam poena prednosti.

U nastavku nešto bolja igra Portlanda, koji uspijeva tijekom druge dionice da smanji zaostatak na pet poena razlike.

Poslije odmora, gosti se u potpunosti vraćaju u meč, te dolaze do poravnanja. U zadnjoj dionici se vodila tijesna borba, ali Portland je na kraju pokazao nešto više, i tako stigao do slavlja.

Bh. centar Jusuf Nurkić je imao lošu noć. Na parketu je proveo 17 minuta, iz igre je šutirao dva od 11, pa je utakmicu završio sa svega četiri postignuta poena, a tome je dodao pet skokova i dvije asistencije. 

Maurice Harkless je pružio sjajnu partiju i bio je najefikasniji pojedinac u redovima Portlanda sa 22 poena, dok je na drugoj strani Kyle Kuzma brojao do 18.

Rezultati ostalih utakmica:

Golden State Warriors - Denver Nuggets 81:96

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 106:115

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi