Foto: EPA

Opcija za Kraljeve

Bomba u Madridu: Real našao napadača?

Midhat Šljivak

Madridski Real mogao bi posve neočekivano pojačanje u januarskom prelaznom roku. Ipak, njihovo pojačanje zavisi i od Manchester Cityja, koji se dosta pita o svemu.

Menadžer Građana Pep Guardiola odavno pokazuje želju za dovođenjem fudbalera Arsenala Alexisa Sancheza. Čileanac je navodno jako blizu Etihada, a njegov dolazak bi izlazna vrata kluba otvorio Sergiju Agueru.

Kun bi navodno mogao u Real Madrid. Kraljevi traže napadača, Argentinac im je odavno želja, ali City želi da dobro naplati eventualnu prodaju ovog velemajstora. Uz novac žele i golmana Keylora Navasa koji bi postao glavna konkurencija prvom golmanu Edersonu.

Razlog što Pep traži Navasa je činjenica da je Claudio Bravo odlučio da ode, a Guardiola ne želi da prvi čuvar mreže ostane bez prave konkurencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Pep Guardiola smatra da bi se Sanchez i Gabriel Jesus mnogo bolje slagali u napadu i da su upravo oni dobitna kombinacija za budućnost. Ipak, ako Alexis i dođe, posao sa Realom oko Aguera će se obaviti tek na ljeto naredne godine.

Bilo bi svakako interesantno vidjeti Kuna u dresu Reala, posebno zbog činjenice da je nekada nosio dres gradskog rivala Atletica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.