Još jedno priznanje za najboljeg igrača na svijetu
EPA

Ronaldo iza sebe ostavio Hamiltona i Federera

Još jedno priznanje za najboljeg igrača na svijetu

Eldar Ganibegović

Fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo iza sebe ima sjajnu godinu. Osvojio je Portugalac sa kraljevskim klubom La Ligu i Ligu prvaka, a onda su uslijedile mnogobrojne individualne nagrade, a ona za njega možda najvažnija je Zlatna lopta, međutim na tome nije stao.

Poljska novinska agencija već godinama unazad proglašava najbolje sportaše godine, tačnije od 1958., a posljednje dvije godine ova laskava titula pripala je upravo Ronaldu.

Naime, Portugalac je drugi put zaredom proglašen najboljim evropskim sportašem u izboru PAP. Glasalao je 26 evropskih novinskih agencija, a napadač Madriđana je osvojio 159 bodova, dok je iza sebe ostavio vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona i tenisera Rogera Federera.

Četvrti je bio Rafael Nadal (tenis), peta Sarah Sjostrom (plivanje), šesti Marcel Hirscher (alpsko skijanje), sedma Laura Dahlmeier (biatlon) i Mo Faraha (atletika), deveti Chris Froome (biciklizam), dok se u top deset i grčka atletičarka Ekaterina Stefanidi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi