Guardiola ne želi ništa rizikovati

Unajmili privatni avion, a let traje svega 20 minuta

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras igraju u gostima protiv Newcastlea u okviru 20. kola engleskog Premiershipa.

U Manchester Cityju su mislili na sve, pa su zbog toga odlučili da unajme privatni avion s kojim su igrači ove ekipe otputovali za Newcastle. Ovaj let traje samo 20 minuta, ali su Guardiola i društvo željeli izbjeći moguće gužve na cestama nakon božićnih praznika.

U Engleskoj je ovih dana pravi haos na cestama, ali i na tračnicama, a u Cityju nisu željeli ništa da rizikuju. Fudbaleri su za svega 20 minuta stili u Newcastle avionom, te će se istim nakon utakmice vratiti za Manchester.

Vozovi širom zemlje kasne po nekoliko sati, a navijači Cityja čak su četiri ili pet sati putovali do Newcastlea, dok o vožnji s automobilom ili autobusom ne treba ni govoriti. Utakmica na St. James Parku između Newcastlea i Cityja igra se večeras od 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.