Bomba u Madridu: Real našao napadača?
Foto: EPA

Opcija za Kraljeve

Bomba u Madridu: Real našao napadača?

Midhat Šljivak

Madridski Real mogao bi posve neočekivano pojačanje u januarskom prelaznom roku. Ipak, njihovo pojačanje zavisi i od Manchester Cityja, koji se dosta pita o svemu.

Menadžer Građana Pep Guardiola odavno pokazuje želju za dovođenjem fudbalera Arsenala Alexisa Sancheza. Čileanac je navodno jako blizu Etihada, a njegov dolazak bi izlazna vrata kluba otvorio Sergiju Agueru.

Kun bi navodno mogao u Real Madrid. Kraljevi traže napadača, Argentinac im je odavno želja, ali City želi da dobro naplati eventualnu prodaju ovog velemajstora. Uz novac žele i golmana Keylora Navasa koji bi postao glavna konkurencija prvom golmanu Edersonu.

Razlog što Pep traži Navasa je činjenica da je Claudio Bravo odlučio da ode, a Guardiola ne želi da prvi čuvar mreže ostane bez prave konkurencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Pep Guardiola smatra da bi se Sanchez i Gabriel Jesus mnogo bolje slagali u napadu i da su upravo oni dobitna kombinacija za budućnost. Ipak, ako Alexis i dođe, posao sa Realom oko Aguera će se obaviti tek na ljeto naredne godine.

Bilo bi svakako interesantno vidjeti Kuna u dresu Reala, posebno zbog činjenice da je nekada nosio dres gradskog rivala Atletica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti