Pobjeda Reala nad Fenerom

Kraljevi pokorili Istanbul, Dončić umalo do triple-doublea

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala pobijedili su večeras u Istanbulu Fenerbahče 77:79 u 15. kolu Eurolige.

Početne minute meča potpuno su pripale Feneru. Sjajno je tim Željka Obradovića igrao, posebno u fazi odbrane, a nakon prve dionice aktuelni prvak Evrope je imao sedam poena prednosti, 17:10.

Vodili su domaći košarkaši sve do finiša prvog poluvremena. Međutim, Real je igrao sve bolje, prednost Fenera se topila, da bi Kraljevi u finišu napravili preokret i na odmor su gosti iz Madrida otišli sa poenom prednosti, 36:37.

Treća dionica donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, a nakon 30 minuta igre Real je i dalje imao plus jedan, 61:62.

Identična situacija viđena je i u posljednjoj dionici. Real je međutim većim dijelom imao prednost, a na dvije minute prije kraja imali su plus četiri, 75:79, ali predaje nije bilo.

Fener je imao šut za vodstvo. Wanamaker je promašio trojku, ali su uspjeli domaći da dođu do lopte. Ostalo je sedam sekundi, Wanamaker je na dvije i po sekunde izblokiran, ali je Fener i dalje imao loptu.

Pokušao je ponovo Wanamaker. Promašio je i Real je stigao do trijumfa u ovom duelu.

Luka Dončić je predvodio Real u ovom duelu. Bio je na dva skoka do triple-double učinak, a meč je završio sa 20 poena, 10 asistencija i 8 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wanamaker je na drugoj strani također ubacio 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.