Čak 11 puta izabran je za najboljeg igrača Švedske i niko mu nije ni blizu. Ipak, priznaje da ga mediji u Švedskoj nikako ne mogu prihvatiti...

Zlatan šokirao javnost

"Šveđani ne mogu prihvatiti da sam Ibrahimović"

Endin Čaušević, foto: EPA

Zlatan Ibrahimović je postao ikona u Švedskoj igrajući za reprezentaciju u kojoj je najbolji strijelac svih vremena. Rezultati na individualnom nivou donijeli su mu status legende u Švedskoj, no Ibra priznaje da s medijima još uvijek nema odnos koji želi.

Iako je iznenadio mnoge kada je izjavio da švedski mediji baš i ne poštuju ono što je on uradio za ovu zemlju mnogi mu nisu povjerovali da je to baš tako. No, napadač Manchester Uniteda otišao je i korak dalje i poručio da vjeruje da nije prihvaćen samo jer je "Ibrahimović".

"Što se tiče medija u Švedskoj. Da li me brane ili napadaju, šta ti misliš? Ne, napadaju me, jer ne mogu da prihvate da sam Ibrahimović. Vjerovatno sam najbolji igrač u historiji Švedske i ono što sam ja uradio sigurno niko neće moći", rekao je Ibrahimović, te dodao:

"11 puta sam bio najbolji igrač Švedske i niko mi nije ni blizu. Ono što sam uradio za fudbal u Švedskoj niko nikad nije. Najbolji sam kojeg imaju i ponosan sam na to".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.