Brzo shvatio gdje je došao

Van Dijkova reakcija na grešku Matipa hit na internetu

Endin Čaušević

Virgil van Dijk početkom 2018. godine trebao bi debitovati u dresu Liverpoola nakon što je prije nekoliko dana stigao iz Southamptona.

Redsi su za holadnskog defanzivca platili čak 75 miliona funti i tako oborili rekorde što se tiče odbrambenih fudbalera. Od Van Dijka se puno očekuje, a da Liverpool ima dosta problema u odbrani najbolje se vidjelo na jučerašnjem meču protiv Leicestera.

Ekipa Jurgena Kloppa uspjela je da slavi sa 2:1 zahvaljujući golovima Mohameda Salaha, ali teže nego što se očekivalo. Lisice su kaznile veliku grešku Joela Matipa, a zanimljivu reakciju na gol Vardyja imao je i Van Dijk. Očito da je već shvatio da će sada odbrana biti u njegovim rukama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.