Foto: EPA

Posebni sasvim otvoreno

Mourinho: Neki menadžeri imaju ljude na pravim mjestima

Midhat Šljivak

Jose Mourinho je uspio u ponedjeljak prekinuti crni niz bez pobjede i odličnom igrom je njegov Manchester United savladao Everton na Goodison Parku sa 2:0.

Paklen raspored u proteklih 10-ak dana imali su Crveni đavoli. Od 20. decembra odigrali su čak pet utakmica, a engleske novinare je zanimalo da li će se Posebni žaliti Fudbalskoj asocijaciji zbog teškog rasporeda.

Mourinho je odgovorio negativno, a zatim je istakao kako pojedini menadžeri imaju protekciju i da zato imaju povoljniji raspored.

"Neću se žaliti. Vi - televizija donosite konačnu odluku, a mi to moramo prihvatiti. Isto tako, vjerujem da neki klubovi i neki menadžeri imaju dobre prijatelje u pravim foteljama. Ja ih nemam. United i ja nemamo protekcije", istakao je Mourinho.

United neće imati previše vremena za odmor. Naredni okršaj imaće već za dva dana u FA Kupu protiv Derby Countyja, dok će pet dana kasnije igrati meč Premiershipa protiv Stoke Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.