Igrama u dresu Širokog Luka Menalo je privukao veliku pažnju na sebe. U prvom dijelu sezone postigao je devet golova u 17 odigranih susreta i jedan je od najboljih igrača u BiH

Stigao demant iz češkog velikana

"Nije istina da želimo Luku Menala"

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine Luka Menalo (21) povezivao se u proteklom periodu sa nekoliko klubova iz inostranstva, ali za sada od transfera ovog sjajnog fudbalera nema ništa.

Navodno, interes za 21-godišnjeg ofanzivca pokazali su splitski Hajduk i praška Slavia, ali iz redova češkog velikana su demantovali sve natpise o ponudi za Menala.

Da ne postoji nikakva ponuda potvrdio je sportski direktor tima Jan Nezmar.

"Nije istina da želimo potpisati Luku Menala iz Širokog Brijega i Szymona Žurkowskog iz Gornik Zabrza. Trener Jindrich Tripšovski želi da se koncentriše na rad sa kadrom kojeg ima, kao i sa mladim domaćim fudbalerima, tako da informacije o dolasku tih fudbalera nisu tačne", potrvđeno je iz redova češkog tima.

Luka Menalo iza sebe ima zaista fantastičan period. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u protekloj polusezoni je postigao devet golova u 17 nastupa, a ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegove partije nisu prošle nezapaženo. Postoji interes određenih klubova, ali za sada od odlaska sa Pecare nema ništa.

Pored inostranih ponuda, interes za Menala je pokazao i sarajevski Željezničar, ali je u Širokom ponuda za ovog fudbalera glatko odbijena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.