Zrinjski bi pred početak drugog dijela sezone mogao ostati bez svog najboljeg fudbalera

Potvrdio za SportSport.ba

Bilbija: Istina je, Zrinjski je kontaktiran od klubova koji me žele

Tragom priče da jedan od najboljih igrača HŠK Zrinjskog i povremeni reprezentativac naše države Nemanja Bilbija već ovu zimu napušta Plemiće i seli u Švedsku, u klub Brommapojkarnu, SportSport.ba je kontaktirao pouzdanog veznjaka Mostaraca i naišao na potvrdu ove priče.

"Istina je da za moje usluge ima interesa. Iskreno, nisam previše upućen u imena klubova, ali znam da su 2-3 kluba kontaktirala Zrinjski. Naš izvršni dopredsjednik Danko Šulenta je u pregovorima i nadam se i vjerujem kako će se naći rješenje koje će na kraju zadovoljiti sve tri strane", potvrdio je Bilbija za SportSport.ba da priče o njegovom napuštanju Zrinjskog nisu tek puke glasine.

Bilbija je u Zrinjski stigao prije dvije godine iz Splita i izrastao je u jednog od najvažnijih igrača mostarskog kluba. U dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH ovaj Banjalučanin odigrao je 17 utakmica, postigao je osam golova i upisao je četiri asistencije.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj 27-godišnji napadač igrao je za Borac, Vojvodinu, Sarajevo i Split. S ekipom Zrinjskog osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.