Heat do slavlja nad Pistonsima

Spursi pali protiv Phile, Houston snažniji od Orlanda

Eldar Ganibegović

Houston Rocketsi su bez većih problema upisali pobjedu protiv Orlando Magica rezultatom 98:116, dok je San Antonio poražen protiv Philadelphije sa 112:106.

Rakete su stigle du rutinske pobjede iako u njihovom sastavu večeras nije bio James Harden. Njihov glavni igrač je bio Gerald Green koji je sa klupe ubacio 27 poena. Također treba istaći Clinta Capelu sa 21 poenom i Chrisa Paula sa 13 asistencija, mada nije bio šuterski raspoložen. Aaron Gordon je na drugoj strani brojao do 16, a Mario Hezonja je sa klupe dodao 14 poena.

Philadelphia je predvođena Benom Simmonsom i Joelom Embiidom na domaćem parketu slavila portiv Spursa. Simmons je ubacio 26, a Embiid 21 poen i tome je dodao 11 skokova. LaMarcus Aldridge je bio najefikasniji u redovima Spursa sa 24 poena.

New York Knicksi nisu mogli protiv raspoloženih Washington Wizardsa koji su ih razbili sa 121:103. John Wall je ubacio 25 poena, a Bradley Beal 27. Michael Beasley je za Knickse sa klupe brojao do 20.

Brooklyn je za pola koša bio bolji od Minnesote, 98:97. Spencer Dinwiddie je za Netse ubacio 26 poena, dok je na drugoj strani Jimmy Butler imao 30 poena. Miami Heat je večeras bi bolji od Detroit Pistonsa rezultatom 111:104. Goran Dragić je sa 24 poena i 13 asistencija vodio Heat do pobjede. Tobias Harris je za Pistonse brojao do 19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.