Curry brojao do 38 u pobjedi Ratnika, Cavsi nisu mogli protiv raspoloženog Mitchella i ekipe

Philadelphia na krilima Šarića slavila protiv Denvera

Curry brojao do 38 u pobjedi Ratnika, Cavsi nisu mogli protiv raspoloženog Mitchella i ekipe

Eldar Ganibegović

Cleveland Cavaliersi su na gostujućem parketu doživjeli poraz od Utah Jazz rezultatom 101:104.

James i društvo su sjajno otvorili utakmicu, te su poslije prve četvrtine imali deset poena prednosti. Ali, u drugoj dionici nešto lošija predstava, pa Utah spušta zaostatak na pet poena razlike.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala domaćem sastavu koji prelazi u vodstvo. Međutim u posljednjih 12 minuta se vodila tijesna borba u kojoj su domaćini zašli kao pobjednici.

Sjajni Donovan Mitchell je u pobjedničkoj ekipi brojao do 29, dok je za Cavse najefikasniji bio Lebron James sa 29 poena.

Golden State Warriorsi su razbili Memphis sa 141:128. Aktualni prvaci nisu imali većih problema protiv Medvjeda.

Na parket se vratio Stephen Curry koji je ubacio 38 poena za Ratnike, a za Medvjede je Marc Gasol brojao do 27.

Philadelphia i Denver su odigrali zanimljiv susret u kojem su Sixersi slavili rezultatom 107:102. Ove dvije ekipe su nam pružile dobru utakmicu, međutim nešto više su pokazali Simmons i ekipa.

Dario Šarić je za Sixerse ubacio 20 poena. Jamal Murray je za Denver pružio odličnu partiju u kojoj je ubacio 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi