Wizardsi i Raptorsi sitgli do sigurnih pobjeda

NBA liga

Wizardsi i Raptorsi sitgli do sigurnih pobjeda

E. Ganibegović

Košarkaši Washington Wizardsa su večera na domaćem parketu uvjerljivo savladali Houston Rocketse rezultatom 121:103.

Domaći sastav je od samog početka meča pokazivao veću želju za pobjedom, pa su tako poslije prvih 12 minuta susreta imali četiri poena prednosti. Druga dionica je također prošla u znaku Wizardsa, te su svoju prednost povećali na 11 poena.

Houston je poslije pauze zaigrao nešto bolje. Uspjele su Rakete da u posljednju dionicu uđu sa devet poena zaostataka, međutim nisu mnogo napravili u zadnjih 12 minuta, pa su upisali poraz.

Wizardse je do pobjede predvodio Otto Porter Jr sa 26 poena, dok je kod Raketa najuspješniji bio James Harden koji je ubacio 20 poena. 

Toronto je bez većih problema stigao do pobjede nad Atlantom sa 111:98. Već poslije prvog poluvremena Kanađani su imali 15 poena prednosti.

U drugom dijelu su nastavili sa boljom igrom, iako su Hawksi na momente pokušavali da se vrate u meč, ali to je bilo bezuspješno. Na kraju je Toronto stigao do sigurne pobjede.

DeMar DeRozan je pobjedničkoj ekipi brojao do 25, a na drugoj strani je Taurean Prince igrao sjajno, te meč završio sa 30 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi