Warriorse očekuje duel sa Houstonom

Durant propušta večerašnji okršaj protiv druge najbolje ekipe Zapada

Golden State Warriorsi su saopštili da njihov krilni košarkaš Kevin Durant neće biti u rosteru za večerašnji derbi Zapadne konferencije.

Naime, Durant je pretrpio istegnuće lista desne noge, pa je stručni štab Warriorsa odlučio da je za njega u ovom trenutku najbolje da propusti duel protiv Houston Rocketsa.

Iako je dobro poznato o kakvom se košarkašu radi, Durantov izostanak ne bi trebao previše "potresti" Warriorse jer se očekuje da Klay Thompson, Steph Curry i Draymond Green adekvatno popune "prazninu" nastalu njegovim neigranjem.

Svejedno, šanse Houstona u večerašnjem susretu svakako rastu nakon vijesti o Durantovom izostanku.

Inače, susret Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa je na rasporedu večeras u 02:00 sati po našem vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.