Irving bolji od Jamesa, Curry presudio Dallasu, Jokić dijelio sjajne lopte u pobjedi Denvera

Bucksi srušili Indianu, Toronto jači od Bullsa

Irving bolji od Jamesa, Curry presudio Dallasu, Jokić dijelio sjajne lopte u pobjedi Denvera

Eldar Ganibegović

Košarkaši Bostona Celticsa su odigrali odličan meč protiv Cleveland Cavaliersa i tako upisali pobjedu rezultatom 102:88. Golden State Warriorsi su teže od očekivanog savladali Dallas Mavericks sa 122:125.

Terry Rozier je Boston vodio do pobjede sa 20 poena. Kyrie Irving nije imao dobru šutersku noć, međutim svojoj bivšoj ekipi je ubacio 11 poena i tome dodao devet skokova i šest asistencija, dok je Jayson Tatum brojao do 15. Za Cavse je Lebron James bio najefikasniji sa 19 poena, Kyle Korver je sa klupe dodao 15.

Odličnu košarkašku predstavu su nam ponudili Ratnici i Dallas. Na utakmici je palo 247 poena, a tijesna borba se vodila tijekom cijelog meča, ali aktualni prvaci su na kraju slomili otpor Mavericksa, te tako došli do pobjede.

Stephen Curry je odigrao još jedan sjajan meč sa 32 poena, dok su Thompson i Durant ubacili po 25. Wesley Matthews je za Dallas ubacio 22 poena, a Dwight Powell je sa klupe dodao 21.

Denver Nuggetsi su na krilima Gary Harrisa došli do pobjede nad Phoenix Sunsima rezultatom 134:111. Nikola Jokić je također bio jedan od boljih na terenu, a do triple-double učinka su ga dijelile dvije asistencije i jedan skok, dok je postigao 14 poena. Devin Booker je za Sunse brojao do 17.

Rezultati ostalih utakmica:

Chicago Bulls - Toronto Raptors 115:124

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 122:101

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 98:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi