Foto: EPA

Seli u Italiju

Arda je konačno prelomio u izboru novog kluba

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Turan (30) konačno bi mogao napustiti Barcelonu.

Ovaj 30-godišnji ofanzivac se u proteklom periodu povezivao sa velikim brojem ekipa. Najčešće se spominjala Turska, gdje su ga željeli Bešiktaš i Galatasaray, ali će Arda karijeru nastaviti u Italiji.

On bi karijeru trebao nastaviti u Milanu. Njegov agent Ahmet Bulut ponudio je usluge 30-godišnjeg klijenta Rossonerima i sada se čeka odgovor sa San Sira.

Milan nije pogodio sa pojačanjima prošlog ljeta. Klub je u jako teškoj situaciji, a Arda bi im sasvim sigurno predstavljao pojačanje za nastavak sezone.

Arda Turan je član Barcelone postao 2015. godine. Stigao je iz madridskog Atletica za 41 milion eura, ali se na Nou Campu nije posebno naigrao. Nastupio je u 55 utakmica i postigao je 15 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.