Barca pred angažovanjem prvog pojačanja
Foto: EPA

Stiže kolumbijski štoper

Barca pred angažovanjem prvog pojačanja

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone jako je blizu angažovanja prvog pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Iako je širom Evrope glavna tema prelazak Philippea Coutinha na Nou Camp, Brazilac nije prvi koji će obući dres Barce. To će biti kolumbijski štoper Yerry Mina.

Trener katalonskog velikana Ernesto Valverde tražio je pojačanja u defanzivnom redu. Mina je odavno na radaru Barcelone i on će kako stvari stoje u narednim danima pojačati ovaj tim.

Radi se o 23-godišnjem Kolumbijcu koji trenutno igra za brazilski Palmeiras, čiji je član od 2016. godine. Standardan je član reprezentacije Kolumbije za koju je odigrao devet utakmica uz tri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Krasi ga odlična igra glavom. Visina od 195 centimetara sigurno će donijeti dodatnu opasnost po Barcine rivale, a i Mina često zna da postigne golove nakon prekida.

Za Palmeiras je nastupio u 35 utakmica i postigao je šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti