Foto: EPA

Jose Mourinho sasvim otvoreno

"Ne moram biti budala koja skače pored linije da bih bio posvećen timu"

Midhat Šljivak

Engleski mediji objavili su danas kako Jose Mourinho ozbiljno razmišlja o napuštanju Manchester Uniteda na kraju sezone.

Menadžer Crvenih đavola je prethodnih dana bio veoma nezadovoljan igrom svog tima i isticao je da nema dovoljno kvaliteta za titulu prvaka.

Počelo se pričati o eventualnom odlasku iz tima. Međutim, Mourinho je sve navode odbacio i natpise engleskih medija je nazvao običnim smećem.

"Najgora je stvar što neko dovodi moju profesionalnost u pitanje, moju posvećenost klubu, poslu, igračima i svemu ostale. Zar sam izgubio strast jer ne glumim klovna pored aut-linije? Ne trebam se ponašati kao budala pored tereba da bih imao strast. Moju strast vidite svaki dan, posvećen sam poslu, a to nije ono što radite pored kamera. Ne želim da se smeće kupi oko mene i da se povezuje sa mojim radom"; istakao je Mourinho.

United se u akciju vraća već sutra u meču FA Kupa protiv Derbyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.