Zasluženo priznanje za krilnog igrača Liverpoola

Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Afrike

Egipatski fudbaler Mohamed Salah proglašen je za najboljeg igrača Afrike za 2017. godinu u izboru Afričke nogometne konfederacije. 

Za Salaha je prošla godina bila izuzetno uspješna. Prvo je ostvario transfer u Liverpool, a potom je sjajnim partijama u dresu Redsa vjerovatno postao najbolje pojačanje u Premiershipu.

Upravo zbog toga on je osvojio nagradu za najboljeg igrača Afrike za prethodnu godinu, a iza sebe je uvjerljivo ostavio Sadia Manea koji je imao 100 glasova i Aubameyanga koji je imao 60.

Podsjetimo, Salah je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 29 utakmica u dresu Liverpoola i postigao je 23 pogotka uz osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.