Kepa za 20 miliona eura postaje Kralj

Dogovoreno je: Mladi golman stiže u Real

Midhat Šljivak

Golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga (23) prošao je ljekarske preglede u Realu i u narednim satima bi trebao postati član Kraljeva iz Madrida.

Sjajnom 23-godišnjem čuvaru mreže predviđa se velika karijera. Odličnim odbranama u dresu baksijskog tima je izazvao veliku pažnju. Tražili su ga mnogi evropski velikani, a na kraju je pobjedu odnio Real.

Athletic će za usluge ovog golmana inkasirati 20 miliona eura. Tako će Real dobiti odličnog golmana koji će odmah biti u konkurenciji za prvi izbor na golu pored Keylora Navasa i Kika Casille.

Kepa je karijeru počeo u Athleticu. Igrao je za nekoliko niželigaša, a jednu sezonu je proveo u Valladolidu. Ipak, od prošle sezone je standardni golman tima iz Bilbaa za kojeg je nastupio u 37 utakmica.

Sada će imati šansu da nastupa na još većem nivou i na njemu je da iskoristi ukazanu priliku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.