Memorijalni turnir u Gabeli

Zrinjski na Sutjesku, GOŠK protiv Hajduka

Samir Mlaćo

Na 28. memorijalnom turniru "Andrija Anković" u Gabeli nastupit će GOŠK, Zrinjski, Sutjeska Nikšić i Hajduk iz Splita.

Turnir počinje u petak 02.02., a u 12:30 je zakazano svečano otvaranje. U 13 sati snage će odmjeriti Sutjeska i Zrinjski, a od 15 sati Hajduk i GOŠK.

Od 19:30 sati isti dan planirana je tradicionalna donatorska zabava NK GOŠK pod nazivom "Plavo bijela noć" u motelu Lav u Gabeli.

U subotu se od 13 sati igra susret za treće mjesto, dok je finale planirano za 15 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Andrija Anković je karijeru započeo u GOŠK-u, a zatim nastavio u Neretvi iz Metkovića gdje je igrao od 1955 do 1957. godine. Godinu kasnije odlazi u Hajduk gdje je dobrim igrama izborio mjesto u državnoj reprezentaciji Jugoslavije.

Za Hajduk je odigrao 326 utakmica i postigao 250 pogodaka, te tako postao jedna od klupskih legendi. Nastupao je i za Kaiserslautern, a preminuo je 1980. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.