Novi napadač tima iz Doboja kod Kaknja

Pandža: Mladost je zdrava sredina, cilj nam je plasman u Ligu za prvaka

Nekadašnji napadač Sarajeva i Olimpika Dalibor Pandža ove zime se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i to nakon epizode u italijanskom trećeligašu Santarcangelo Calcio. 

Pandža (26) se u tamošnjem prvenstvu nije naigrao u prvom dijelu sezone, pa je odlučio da se vrati u Premijer ligu BiH da bi se, kako kaže za SportSport.ba, vratio u život.

On je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja koju sa klupe predvodi Edis Mulalić. Mladost je ove zime tražila napadača, a izbor je na kraju pao na Pandžu.

"Vratio sam se u Premijer ligu BiH kako bi se malo vratio u život. Što se tiče Mladosti zadovoljan sam jer je u pitanju zdrava sredina s ljudima koji prate šta igrači rade i daju im motivaciju. Sve u svemu zadovoljan sam i cilj nam je da do kraja regularnog dijela sezone osiguramo Ligu za prvaka za koju po kvaliteti imamo šansu", rekao je Pandža.

Ovaj fudbaler je protekle dvije sezone proveo u inozemstvu, a između ostalog igrao je u Maroku i Italiji. Pandža kaže da nema velike razlike u kvaliteti tamošnjih igrača s igračima u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlike u kvaliteti nema, ali kod njih to sve izgleda ljepše vizuelno jer imaju bolje stadione, ostalu infrastrukturu i bolji su uslovi za rad", rekao je Pandža.

Podsjetimo, on je u dosadašnjem dijelu karijere promijenio veliki broj timova, a između ostalog igrao je za Sarajevo, Dinamo Zagreb, Zvijezdu iz Gradačca, Olimpik i MAS Fes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti