Prijateljske utakmice

Wagner pogodio u debiju za Bayern, Wolfsburg bolji od Dresdena

Veliki broj njemačkih klubova danas je odigrao prijateljske susrete, a ubjedljivu pobjedu je upisao Bayern koji je sa visokih 6:0 savladalo katarski Al Ahli.

Prvi gol za Bayern je postigao Sandro Wagner, fudbaler koji je prije nekoliko dana prešao u redove Bavaraca iz Hoffenheima.

Wagner je svoj prvijenac u novom klubu postigao u 38. minuti. Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a Bayern je u drugom dijelu postigao još pet golova.

Tolisso je povisio na 2:0 u 51. minuti, dok je Robben u 57. pogodio za 3:0. Do kraja su pogađali još i Coman, Dorsch i Sule.

Wolfsburg je savladao ekipu Dynamo Dresdena rezultatom 2:1.

Poveo je Wolfsburg u 29. minuti preko Dimate, da bi na 2:0 povisio Verhaegh sa bijele tačke u samom finišu prvog dijela.

Priliku za igru u ekipi Dynama je u drugom dijelu dobio i naš Haris Duljević, a njegova ekipa je uspjela smanjiti zaostatak u 59. minuti preko Ballasa.

Prijateljski susret je danas odigrao i Leipzig i to protiv praške Dukle, a njemačka ekipa je na kraju slavila sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Golove za Leipzig su postigli Palacios-Martinez u 13. minuti i Bruma u 68. minuti utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.