Coutinho nije jedini kojeg Barcelona želi dovesti ove zime

Povratak "otpisanog" na Nou Camp?

Coutinho nije jedini kojeg Barcelona želi dovesti ove zime

Endin Čaušević, foto: EPA

Čelni ljudi Barcelone očito su odlučni da ove zime pokušaju dovesti nekoliko zvučnih pojačanja kako bi na kraju sezone pokušali osvojiti trostruku krunu.

Barcelona se ljetos nije baš proslavila što se tiče transfera i izgleda da čelnici katalonskog kluba žele da isprave svoje greške. Blaugrana je ljetos ostala bez Neymara i zaradila je nevjerovatnih 222 miliona eura. Pola tog novca potrošeno je za dovođenje Ousmanea Dembelea koji se povrijedio na otvaranju sezone.

Međutim, mora se priznati da su pogodili sa dovođenjem Paulinha iako su mnogi smatrali da je to promašaj. Barcelona ne želi mirovati ni ove zime i već se najavljuje nekoliko velikih transfera. Naravno, vođa u tim špekulacijama je Philippe Coutinho kojeg već mjesecima katalonski klub pokušava dovesti. Navodno je sve već dogovoreno, ali ta priča je viđena već ljetos.

U moru špekulacija oko brazilskog fudbalera pojavila se i jedna koja je zaintrigirala navijače Barce, a to je povratak Thiaga Alcantare na Nou Camp. Kako piše Mundo Deportivo katalonski klub će pokušati dovesti igrača Bayerna jer vjeruju da bi on bio dobro pojačanje za vezni red.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alcantara je upravo iz Barce došao u Bayern 2013. godine za 25 miliona eura. Španski reprezentativac je trenutno van stroja nakon što je zadobio povredu krajem novembra i nije poznato kada će se vratiti na teren.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi