Iskusni centar traži novi angažman

Lakersi otpustili Boguta nakon 38 utakmica sezone

Los Angeles Lakersi su odlučili raskinuti saradnju sa iskusnim centrom Andrewom Bogutom, koji je imao limitiranu minutažu u ekipi od svog dolaska u semptembru.

Bogut je sa Lakersima proteklog septembra potpisao jednogodišnji, djelimično garantovani, ugovor.

Ipak, američki mediji su danas prenijeli vijest da Bogut više nije član Lakersa, a Yahoo Sports prenosi da se očekuje da će on uskoro pronaći novi angažman i to u nekoj od ekipa koja se bori za mjesto u play-offu.

Iskusni, 33-godišnji, Bogut je ove sezone odigrao 24 utakmice za Lakerse u kojima je u prosjeku bilježio svega 1.5 poena i 3.3 skoka.

Pretpostavlja se da je i sam Bogut bio nezadovoljan u Lakersima, s obzirom da se nedavno požalio novinarima "da su igrači frustrirani lošom formom ekipe nakon solidnog starta sezone".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.